Basis Pneumatiek

Bij module Basis Pneumatiek leer je de pneumatische componenten, de verschillende symbolen en schemas en leer je zelf in de praktijk werken met deze componenten.

Basis Pneumatiek's thumbnail image

Stel pakket samen

Onze cursussen zijn vaak beschikbaar in meerdere vormen. Voor meer informatie, raadpleeg de veelgestelde vragen.
Op locatie LET OP!Deze cursus wordt gegeven op de locatie Craft Education Deurne Locatie incorrect? Ga terug naar cursusplein home en wijzig de locatie. € 675,00
Deelnemers:
Dit product kan ook op factuur worden betaald tijdens het afrekenproces

Pneumatiek basis is een module waarbij je kennis maakt met pneumatiek. Je leert pneumatische componenten herkennen en toepassen. We leggen uit wat perslucht is, hoe ventielen werken, wat de symbolen zijn en hoe de symbolen worden toegepast in een schema. Vanuit deze informatie zijn opdrachten toegevoegd waarbij je zelf pneumatische schakelingen gaat aansluiten. Je leert schakelschema’s lezen en bouwen. Na het doorlopen van pneumatiek basis ben je in staat om zelf schakelingen op te bouwen aan de hand van een pneumatisch schema en begrijp je de werking van pneumatische installaties. De module Pneumatiek basis sluit je af door zelf een automatische beademingsmachine aan te sluiten.


Inhoud module

  • Inleiding in pneumatiek
  • Veiligheid
  • Pneumatische componenten: aandrijvingen
  • Pneumatiek algemeen
  • Eenvoudige schakelingen
  • Symbolen


Inbegrepen bij deze cursus:

  • Lesboek (enkel bij cursus op één van de locaties)
  • Toegang tot de e-learning omgeving


Geschatte studieduur 10-15 uur

Veelgestelde vragen

U ontvangt de cursus na inschrijving. Wij nemen contact met u op om de datum en tijd van aanvang cursus af te spreken. Bij een cursus met Hulp op Afstand wordt het lesmateriaal en de coupon voor de online omgeving toegestuurd per post en bij e-learning ontvangt u een coupon voor de online omgeving per e-mail.

U kunt de cursus volgen op locatie in Deurne en Schiedam, maar ook met hulp op afstand en e-learning.