SolidWorks gevorderd

De cursus SolidWorks gevorderd geeft diepgang over het gebruik van SolidWorks. Het uitgangspunt is het toepassen van praktische vaardigheden tijdens het maken van verschillende soorten technische tekeningen. Momenteel zijn het de 2D werktekeningen die de tekenaar oplevert om een product te vervaardigen. Dit uitgangspunt staat behoorlijk onder druk door de technische mogelijkheden van 3D printen en CAM toepassingen. SolidWorks speelt hier op in middels MBD (Model Based Definition) waarbij de eerste stap gezet wordt richting papierloos werken.

SolidWorks gevorderd's thumbnail image

Stel pakket samen

Onze cursussen zijn vaak beschikbaar in meerdere vormen. Voor meer informatie, raadpleeg de veelgestelde vragen.
Op locatie LET OP!Deze cursus wordt gegeven op de locatie Craft Education Deurne Locatie incorrect? Ga terug naar cursusplein home en wijzig de locatie. € 1.050,00
Deelnemers:
HOA (Hulp op Afstand) € 750,00
Deelnemers:
Dit product kan ook op factuur worden betaald tijdens het afrekenproces

Het ideaal papierloos werken is momenteel nog geen praktijk, vandaar de opzet van deze cursus. Naast de 3D tekenfuncties gaat deze cursus ook in op de 2D tekenfuncties, die belangrijk zijn om een duidelijke en overzichtelijke werktekening te krijgen.

Je leert gevorderde functies door ze praktisch uit te voeren binnen een aantal opdrachten met daarbij een grote eindopdracht, namelijk het maken van een 'Crusher'. Om deze machine te tekenen dien je veel teken- / modelleerfuncties te gebruiken die in SolidWorks zitten. Op deze manier raak je bekend met de toepassing van de SolidWorks functies en leer je ze binnen een mooi product toepassen. Je sluit deze cursus af met een tekenexamen.

Inhoud van de cursus:

  • Diepgang 3D tekenen van zowel parts als sheet metal
  • Samenstellen van losse parts
  • Meer diepgang bij 2D tekeningen


Inbegrepen bij de cursus:

  • Lesboek
  • Toegang tot de e-learning omgeving
  • Cursus op locatie CRAFT Education of 5x hulp op afstand via de online omgeving (chat, of via video meeting room)


Vereist bij de cursus (HOA):

  • Een eigen licentie voor SolidWorks

Geschatte studiebelasting: 30-35 uur.

Veelgestelde vragen

U ontvangt de cursus na inschrijving. Wij nemen contact met u op om de datum en tijd van aanvang cursus af te spreken. Bij een cursus met Hulp op Afstand wordt het lesmateriaal en de coupon voor de online omgeving toegestuurd per post en bij e-learning ontvangt u een coupon voor de online omgeving per e-mail.

U kunt de cursus volgen op locatie in Deurne en Schiedam, maar ook met hulp op afstand en e-learning.