DMG MORI nieuwe samenwerkingspartner!  introductie afbeelding
DMG MORI nieuwe samenwerkingspartner!
Home » Nieuws » DMG MORI nieuwe samenwerk...

Samen nog meer kennis delen en vooruitgang stimuleren
In eenheid schuilt kracht. De ambitie en visie van een CRAFT Education® samenwerkingspartner moet bij ons passen. We moeten beide hetzelfde doel voor ogen hebben; door het delen van kennis de branche naar een hoger niveau tillen. En ook beide daar een échte kwalitatieve bijdrage aan willen leveren. Wij willen vooruit en vernieuwen op het gebied van educatie, onze partners moeten dezelfde drive hebben. Kortom een CRAFT Education® samenwerkingspartner wordt je niet zomaar.

DMG MORI heeft door de jaren heen overtuigend laten zien dat zij dezelfde idealen en doelen nastreven binnen onze sector. En daar ook echt voor te willen gaan. Om onze samenwerking in deze kracht bij te zetten voegden wij hen toe aan ons partnerbord.

Waarom vinden wij samenwerken zo belangrijk?
Nou, zoals al eerder gezegd, maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen. We weten allemaal dat nieuwigheden en innovaties elkaar in onze sector razendsnel opvolgen. Tegenwoordig staat iedereen direct met elkaar in verbinding. Concurrentie van metaalverwerkende bedrijven van ver over onze landsgrenzen is heel normaal. Ook ‘het materieel’ maakt niet het verschil voor het Nederlandse bedrijfsleven. Wereldwijd is er hetzelfde aanbod qua machines, tooling, software, etc. Het onderscheidend vermogen zit hem in kennis en vaardigheden van de mensen. Het slim produceren!

Smart Industry voor iedereen
Ondernemers in onze metaalbranche vragen zich vaak af; wat is nu ‘slim produceren’ (of ook wel ‘Smart Industry’ genoemd) voor mijn specifieke situatie? Het antwoord op dit vraagstuk is vaak ontzettend breed. Het beperkt zich niet enkel tot een automatiseringsoplossing zoals een robot, een monitoringsdashboard of een EDI koppeling. En dat maakt het juist voor veel ondernemers lastig. Slim produceren of Smart Industry is niet één oplossing, één te bewandelen pad. Het is voor ieder bedrijf anders. Wat voor het ene bedrijf de beste vervolgstap is, hoeft dat voor een ander bedrijf niet te zijn.

Unieke oplossing voor elk bedrijf
Wat wel overkoepelend is, is dat het voor veel maakbedrijven iets nieuws is en dat er meerdere partijen betrokken zijn. Je hebt te maken met een legio aan leveranciers zoals van grondstoffen, tools, meet- en CNC-machines. Iedereen heeft zijn eigen stukje van de puzzel. Het is in onze ogen zaak om partijen samen te brengen om kennis te bundelen en deze voor iedereen in de branche toegankelijk te maken.

Op deze manier kan iedereen zich de kennis en kunde eigen maken en zo inhoudelijk over het hele productieproces praten en discussiëren. Zodat we ieders creativiteit gebruiken en gedegen onderbouwde keuzes maken. Met natuurlijk altijd als doel de meest optimale oplossing voor jouw situatie te realiseren. Jouw unieke Smart Industry oplossing specifiek voor jouw proces en bedrijf. Zo blijf je bestaansrecht houden!

Dit is wat wij én onze partners op ons partnerbord voor ogen hebben.

Onze samenwerkingspartners zijn DMG MORI, HAAS Automation, Sandvik Coromant, Mitutoyo en MCB.