In gesprek met: Frank Molster; Leven lang leren is een must!  introductie afbeelding
In gesprek met: Frank Molster; Leven lang leren is een must!
Home » Nieuws » In gesprek met: Frank Mol...

Leven lang leren is een must!

De Leidse instrumentmakers School (LiS) is een begrip in de fijnmechanische techniek branche. Zij leiden jongeren op tot ‘Instrumentmaker’ of ‘Research Instrumentmaker’. In vergelijking met andere MBO-scholen is de LiS een kleine school, maar wel één met een rijke historie, unieke disciplines en een kwalitatief hoog aanzien. Afgestudeerden zijn zeer gewilde medewerkers in de sector.

Samen voor een mooie toekomst in de techniek
Frank Molster vertelt: “Wij willen onze studenten voorbereiden op een mooie toekomst. Een toekomst vol verandering. Wij vinden het dan ook ontzettend belangrijk dat onze afgestudeerden openstaan voor verandering, vernieuwingen omarmen, gebruiken en verbeteren. Voor ons als school is het, zoals voor velen, lastig om alle bewegingen in de branche bij te benen. We zijn ons daarvan bewust en ontplooien daarom verschillende nieuwe initiatieven om onze studenten passend onderwijs te bieden.

We zoeken bijvoorbeeld meer en meer de samenwerking met bedrijven om onze studenten direct in contact te brengen met de laatste ontwikkelingen op de werkvloer. Vanuit de samenwerking met bedrijven ontstaan ook nieuwe lessen zoals het werken in een clean room. Tevens leggen we proactief contact met andere onderwijsinstellingen om zo van elkaar te leren. Daarnaast stimuleren we vanaf dit jaar onze studenten nog meer om in oplossingen te denken door ze project onderwijs aan te bieden. Bij project onderwijs werken de studenten in periodes van ongeveer 10 weken aan een beroepsproduct. Hierbij werken we met persoonlijk en just-in-time onderwijs.”

Qua lesmethode heeft de LiS op een aantal vlakken gekozen voor het programma van BSP Bookstore. De opbouw van de methode zorgt dat de student in zijn/haar eigen tempo kan werken bij het doorlopen van de theorie en opdrachten. De docent heeft hierdoor de handen vrij om de studenten meer begeleiding op maat te geven.

Het leerproces stopt nooit
De sector is continu in beweging. We moeten een leven lang blijven leren. LiS Academy voorziet in die behoefte. LiS Academy verzorgt namelijk technisch onderwijs aan. Van praktijk- tot theoriecursus, alles is mogelijk. Binnen LiS Academy werken ze met onder andere de onderwijsmodules van CRAFT Education. Flexibel onderwijs op maat aangeboden in losse modules. Cursisten leren middels e-learning met ondersteuning van LiS docenten. Het praktijkgedeelte van de opleiding wordt gegeven in de werkplaats van LiS.

“De vraag naar aanvullend volwassenen onderwijs neemt toe. Steeds meer vakmensen en bedrijven zien dat actuele kennis veel kan brengen. Meer carrièremogelijkheden. Meer rendement. En natuurlijk nog meer plezier in je werk. Ben je ook geïnteresseerd? Neem gerust contact met me op“, aldus Frank Molster.

Frank Molster
Manager LiS Academy
molster@lis.nl
+31 (0)6 14274668
www.lis.nl