In gesprek met: Len Aldenzee  introductie afbeelding
In gesprek met: Len Aldenzee
Home » Nieuws » In gesprek met: Len Alden...

Len Aldenzee vertelt over zijn leerproces: “Mijn ouders hebben een constructiebedrijf, Aldenzee RVS, en in hun werkplaats stond een oude draaibank die me meteen fascineerde. Ik wilde echt snappen wat zo’n machine allemaal kan. Op dat moment was ik 17 en had ik geen zin meer om elke dag in de schoolbanken te zitten. Via OOM ging ik op zoek naar een opleiding die bij me paste, en zo kwam ik terecht bij CRAFT Education.

Ik begon met de BBL-opleiding Allround Verspaner, en binnen anderhalf jaar had ik mijn diploma op zak. Normaal duurt zo’n opleiding 3 jaar, maar bij CRAFT Education bepaal je je eigen tempo, onder andere omdat ze gebruik maken van e-learning. Dat vond ik een enorm voordeel, omdat je dan zelf je leerproces in de hand hebt. Wat ook top is, is dat de docenten echt verstand van zaken hebben, ze hebben jarenlange praktijkervaring uit het bedrijfsleven. En CRAFT Education werkt daarnaast nauw samen met bedrijven en organisaties in de sector, waardoor ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Vanzelfsprekend staan de docenten klaar om je te helpen met vragen over de theorie of het praktijkgedeelte van de opleiding. Het is bovendien heel handig dat je het praktijkgedeelte ook bij CRAFT Education kunt volgen. Het leerbedrijf hoeft daardoor minder tijd te investeren.

Nu vier jaar later, heb ik in de tussentijd de opleiding Zelfstandig Ondernemer aan het Summa College afgerond en ben ik weer terug bij CRAFT Education voor een nieuwe opleiding. Binnenkort hoop ik daar mijn MBO-diploma niveau 4 als Verspaningstechnoloog in ontvangst te nemen. Ondertussen hebben we bij Aldenzee RVS ook niet stilgezeten. We hebben geïnvesteerd in nieuwe draai- en freesmachines en ons productieproces verder geautomatiseerd. Hierdoor kunnen we nu grotere aantallen en complexere producten van nog hogere kwaliteit produceren. Dit heeft ons dienstenpakket bij Aldenzee RVS aanzienlijk uitgebreid.