In gesprek met… Roy van Bussel, enthousiaste eigenaar CRAFT Education  introductie afbeelding
In gesprek met… Roy van Bussel, enthousiaste eigenaar CRAFT Education
Home » Nieuws » In gesprek met… Roy van B...

Samenwerken en kennis delen is de sleutel tot succes

“Al onze partners kunnen zich in deze uitspraak vinden, het is onze gemeenschappelijke deler”, zegt Roy van Bussel van CRAFT Education. Samenwerken om samen vooruitgang te boeken, kansen te pakken en de branche naar een hoger niveau te tillen. Noodzakelijk om onze Nederlandse maatschappij draaiende te houden. De wereld staat nooit stil, dat weten we. Maar de ontwikkelingen gaan de laatste tijd in een razend tempo, automatisering, robotisering tot voor kort kenden we Artificial Intelligence (AI) alleen van één of andere vage science fiction film. Sinds vorig jaar kan iedereen zelf aan de slag met Chat GPT. En ondertussen er duizenden applicaties die standaard met AI werken. Kortom baanbrekende technologische ontwikkelingen komen meer en meer binnen handbereik van ons allen.

Voorop blijven lopen

“Onze partners en wij zien dat samenwerken belangrijker is dan ooit. Alleen is het onmogelijk om alle nieuwigheden bij te benen. We hebben elkaars kennis en expertise nodig om stappen te zetten en ons bestaansrecht te behouden. Alle disciplines moeten groeien, anders komt het totaal niet op een hoger niveau. We zijn allemaal op een bepaalde manier afhankelijk van elkaar. Doen we dit niet dan worden we als ‘metaal bewerkend Nederland’ op termijn links en rechts ingehaald… én dat willen we niet!” zegt Roy van Bussel. CRAFT Education werkt onder andere samen met Mitutoyo, DMG MORI, Sandvik Coromant, MCB, Laagland en HAAS Automation, allemaal partijen die kwaliteit leveren en innovatie omarmen.

Veranderingen maken ‘een leven lang leren’ noodzakelijk

Ondertussen weten we allemaal dat, om je vak goed uit te oefenen, educatie een continu proces is. Het is nooit af. In deze tijd lijkt het belangrijker dan ooit. We hebben een tekort aan vakmensen, dus maken we meer en meer gebruik van robots, robotisering zorgt voor een nieuw werkproces, een nieuw proces wat geleerd, begrepen en gedragen moet worden door alle betrokkenen. Hetzelfde geldt voor automatisering, digitalisering of welke andere innovatie er dan ook op ons pad gaat komen. Kennis en vaardigheden zijn onontbeerlijk, anders bereiken we niet het gewenste rendement.

Voor het beste resultaat moeten we keuzes maken

Mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. We kunnen niet alles leren. Het is onmogelijk om elke vaardigheid te beheersen. De grote vraag is, waar leggen we onze focus? Conventionele technieken en ambachten zijn prachtig, maar hebben we deze vaardigheden nodig op de hedendaagse werkvloer? Maar als we dat niet leren, wat dan wel? Hoe zorgen we dat we optimaal gebruik gaan maken van alle kansen die gaan komen? Roy van Bussel vertelt: “Dit zijn vraagstukken die we regelmatig met samen onze partners bespreken. Wat zien zij gebeuren in de markt? Hoe zien zij de toekomst? Wat is qua educatie voor nu en in de toekomst belangrijk? Zo hebben we een eigen ecosysteem ontwikkelt. Met als resultaat dat we continu modern en passend onderwijs aan kunnen bieden. Voor scholen, maakbedrijven, toeleveranciers, iedereen in de keten kan bij ons terecht voor adequaat onderwijs op maat. Zodat je als mens groeit en mee gaat met de tijd, want per slot van rekening gunnen we iedereen een fantastische toekomst in onze geweldig interessante én uitdagende metaalbranche.”