In gesprek met...Simon Vanmaekelbergh  introductie afbeelding
In gesprek met...Simon Vanmaekelbergh
Home » Nieuws » In gesprek met...Simon Va...

Ontwikkelingen bijbenen? Eigentijds onderwijs is essentieel!

De jeugd een mooie toekomst bieden in de metaalbewerking, daar draagt Haas Automation graag haar steentje aan bij. Om dit te realiseren is voor iedereen toegankelijk en up-to-date onderwijs essentieel. Scholieren dienen onderwijs te krijgen dat aansluit bij de actualiteit, vindt Haas Automation. Haas Automation ondersteunt scholen door ze bijvoorbeeld speciale korting op machines aan te bieden, waardoor ze hun machinepark sneller kunnen moderniseren. Een actueel machinepark is essentieel voor de onmisbare praktijklessen. Daarnaast stimuleert Haas Automation docenten om feeling te blijven houden met de actualiteit in de markt.

HTEC maakt kennis delen mogelijk

Simon Vanmaekelbergh vertelt: “De metaalbewerkingsindustrie ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Zoals ook in vele andere sectoren, zien we op het gebied van digitalisering, automatisering en robotisering de grootste veranderingen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat docenten op de hoogte zijn én blijven van de laatste ontwikkelingen in de branche. En bovendien altijd gebruik maken van actueel lesmateriaal. We zijn daarom blij dat een partij als CRAFT Education betrokken is bij het ontwikkelen van lesmateriaal. Zij vormen een schakel tussen onderwijs en de hedendaagse praktijk. Ook door het organiseren van de Haas Technical Education Community European CNC Educators' Conference (HTEC) willen wij docenten en de huidige ontwikkelingen in de markt dichterbij elkaar brengen. Samen discussiëren over de actualiteit en wat de toekomst gaat zijn.”

Enthousiaste jongeren vormen de toekomst

Ook het enthousiasmeren van de jeugd voor techniek blijft onverminderd belangrijk. De Gene Haas Foundation draagt daarom ook graag een steentje bij aan bijvoorbeeld ‘FIRST® Robotics Competition’ en ‘World Skills Netherlands’. In de FIRST® Robotics Competition strijden diverse door de jongeren zelf gebouwde robots tegen elkaar in een arena. Een mooie combinatie van competitie en technologie. World Skills zijn de wereldkampioenschappen van beroepsvaardigheden. Wie van de leerlingen is de beste in zijn vakgebied?

Trots op ons!

Simon Vanmaekelbergh: “Aan de Nederlandse World Skills-deelnemers heeft CRAFT Education® workshops gegeven. Je zag meteen resultaat bij de leerlingen, het niveau schoot omhoog. Mooi om te zien! Natuurlijk is dit iets wat we bij onze klanten ook graag zien gebeuren, door nieuwe kennis een beter resultaat behalen. Up-to-date blijven is zo ontzettend belangrijk!

En vergeet niet dat, bij alles wat door de mens is gemaakt van gewone balpen tot ultramoderne chipmachine, een metaalvakman/vrouw een kleine of grote bijdrage leverde. Zo essentieel is onze branche. Ik ben ontzettend trots dat ik daar een onderdeel van mag zijn! Jij ook?”