Technisch tekenaar werktuigbouwkunde

Technisch tekenaar werktuigbouwkunde

De opleidingen tot technisch tekenaar werktuigbouwkunde van CRAFT Education is een niveau 3 opleiding van normaliter één jaar. Deze opleiding wordt gegeven bij ons op locatie in Deurne, vlak bij Eindhoven. Bij ons is het starten van een opleiding flexibel. Er zijn wekelijkse startmomenten waardoor je snel begint.


Wat leer je bij de opleiding tot tekenaar werktuigbouwkunde?

Bij onze opleidingen tot technisch tekenaar in de werktuigbouwkunde leer je direct aan de slag gaan met behulp van een CAD-systeem zoals Autodesk Inventor. Gaat jouw voorkeur uit naar het volgen van een gevorderden cursus SOLIDWORKS? Deze pakketten worden ook veelvuldig gebruikt in de volgenden industrieën:


  • Metaalproductenindustrie
  • Machinebouw
  • Transportmiddelenindustrie


Het leren omgaan met deze pakketten is één van de hoofdonderdelen van het opleidingsprogramma. Tot in detail teken je een heel product of onderdelen ervan uit. Daarbij geef je de maten aan en voorzie je de tekening van bijschriften en verwijzingen. Je controleert de tekening en levert die op de voorgeschreven manier aan. Bovendien archiveer je de tekeningen die je maakt. Onze opleidingen tot technisch tekenaar werktuigbouwkunde bestaan uit beroepsgerichte en generieke modules.


Welke kwaliteiten moet je al bezitten?

Bij al onze vakgerichte cursussen en opleidingen, neemt CRAFT Education het belang van bepaalde persoonskenmerken ook mee. Voor een technisch tekenaar werktuigbouwkunde zijn goede communicatieve en sociale vaardigheden namelijk van groot belang, ook in de opleidingen. Je communiceert met veel afdelingen en vormt een belangrijke schakel in het bedrijfsproces. Ook zorgvuldigheid en kwaliteitsbewustzijn zijn belangrijke houdingsaspecten van jou als tekenaar. Beide bepalen in sterke mate de kwaliteit van de tekening, de efficiëntie van het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct.


Vergroot jouw toekomstperspectief met deze opleiding

Na het volgen van opleidingen tot technisch tekenaar in de werktuigbouwkunde, ga je vooral aan de slag bij middelgrote en kleinere bedrijven. Je bent hier meestal werkzaam op de afdelingen zoals de tekenkamer, werkvoorbereiding of projectbureau. Je kunt met deze opleiding doorgroeien naar werkvoorbereider. Meld je vandaag nog aan voor deze opleiding of neem contact op via 0493-242114 of info@craft-education.nl voor meer informatie. Vraag dan ook eens naar onze andere opleidingen.

Aanmelden